Anmälningen till Gulisäventyret är öppen 4–22.9.2019. Starten går från Glaspalatsskvären 27.9 kl. 14–17. Vid starten får de deltagande lagen ett infopaket med lagets nummer, den obligatoriska startkontrollen och Gulisäventyrets armband.

Gulisäventyrets mobilapp

I Gulisäventyret används för tredje gången en mobilapp med all information deltagarna behöver på ett och samma ställe. I appen finns alla kontroller och kontrollbeskrivningar områdesvis, kartan, tidtabellen och reglerna.

Du kan bekanta dig med fjolårets kontroller, karta och kontrollbeskrivningar genom att ladda ner appen i App Store eller Play Store under namnet ”Fuksiseikkailu”.

Tidtabell

14.00 – 17.00 Lagen anmäler sig på Glaspalatsskvären.

14.00 – 17.00 Fotoväggen öppen på Glaspalatsskvären för dem som deltar i tävlingen om bästa lagdressen.

16.00 – 20.00 Kontrollerna öppna runtom i stan och på campusområdena.

20.30 – Gulisäventyrets efterfest med prisutdelning på The Circus.

23.00 Vinnarna får sina priser på The Circus.

Glaspalatsskvären

 1. Vid anmälningsdisken får du ett kuvert märkt med lagets namn som innehåller anvisningar och armband. Anvisningarna innehåller info om lagets startkontroll och lagets nummer. Det är viktigt att ni sparar lagets nummer under hela evenemanget eftersom ni måste uppge numret för att få era poäng vid kontrollerna. Alla medlemmarna i laget måste inte anmäla sig på Glaspalatsskvären.

 2. Delta i tävlingen om årets bästa lagklädsel genom att posera framför fotoväggen på Glaspalatsskvären!

 3. Med i starten är också kontroller från samarbetspartners!

Kontroller

Under äventyret tar sig deltagarna runt till studentföreningarnas, universitetets och samarbetspartnernas kontroller i olika delar av Helsingfors. Kontrollerna är öppna kl. 16–20. I Gulisäventyrets mobilapp finns beskrivningar av kontrollerna, adresserna till dem och en karta över kontrollområdena.

Vid kontrollen uppger man sitt lagnummer för de kontrollansvariga. Kontrollarrangörerna poängsätter lagen elektroniskt, så lagen behöver inte anteckna sina poäng. Varje kontroll poängsätts på skalan 1–5. Bedömningen baserar sig på lagandan och prestationen som grupp.

Alla deltagare får Gulisäventyrets halarmärke. Halarmärkena delas ut under Gulisäventyret vid studentkårens (HYY) egna obligatoriska kontroller.

Regler

 1. Laget måste klara av minst fem kontroller.

 2. Varje lag får en obligatorisk startkontroll, vilken det är får man veta vid starten på Glaspalatsskvären.

 3. Laget måste klara av åtminstone en av de trea HUS-kontrollerna.

 4. Laget måste klara av kontroller i minst tre olika kontrollområden.

 5. För en del kontroller ges extrapoäng (se nedan). Extrapoäng ges bara en gång per område.

  Kontrollområden:

  Uusi ylioppilastalo / Kaivokatu

  Lasipalatsinaukio

  Ruttopuisto (+1)

  Domus Gaudium (+2)

  Osakuntatalot (+1)

  Keskustakampus

  Kruununhaka

  Kaisaniemen puisto

  Siltavuorenpenger

  Sörnäinen (+2)

  Kumpula (+6)

Priser och vinnare

De tre lag som får flest poäng belönas med säsongskort till Unisport. Vi kontaktar vinnarlagens kaptener efter kl. 20. Håll alltså ett öga på telefonen! Vinnarna får sina priser på Gulisäventyrets efterfest på the Circus 27.9 kl. 23.00.

För att delta i tävlingen om bästa lagdressen ska laget låta fotografera sig vid fotoväggen på Glaspalatsskvären kl. 14–17. Bilderna publiceras på HUS Facebooksida och det lag som har fått flest gillanden före 29.9 kl. 15 vinner publikomröstningen.

Tänk ändå på att inte klä er på ett stötande sätt och inte till exempel använda etnicitet eller någon annans kultur som kostym.

Mer info om priserna finns här.

Undvik rusningar och följ hur äventyret utvecklas

I mobilappens nyhetsflik och checkpoints-sidan informerar vi om rusningar i realtid. Håll ett öga på nyheterna i appen för att undvika köer!

Cirka 3000 studenter deltar i evenemanget, vilket betyder att det kan bli rusning både vid anmälningen och kontrollerna. Det gäller alltså att komma till anmälningen i tid och ha tålamod.

Tillgänglighet

I Gulisäventyrets mobilapp hittar du de kontroller som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Ta kontakt med undertecknad om ni behöver en tillgänglig startkontroll eller hjälp i frågor som gäller tillgängligheten.


Evenemangs principer

Alla deltagarna, samt frivilliga, arrangörer och kontrollarrangörer i Gulisäventyret måste följa HUS evenemang principer. Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakpersoner eller Gulisäventyrets frivilliga. HUS evenemang principer:

 • Bry dig om människorna omkring dig. Bry dig om hur de har det, hur de känner sig och hur dina ord och handlingar påverkar dem.

 • På HUS evenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering.

 • Respektera andras fysiska och psykiska integritet. Nej betyder nej. Trakassera ingen verbalt, med beröringar eller genom att stirra.

 • Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakperson. Om du vill kan du också kontakta HUS trakasseriombud efter evenemanget.

 • Bidra med ditt agerande till en positiv atmosfär.

Filmning och fotografering

Evenemanget kommer att videofilmas och fotograferas. Meddela fotografen direkt om du inte vill synas på bild.

#Gulisäventyret2019 och FB-evenemangen

Den officiella hashtaggen är naturligtvis #gulisäventyret2019 #fuksiseikkailu2019! Kom ihåg också använda hashtag #hyyhelsinki.

Mera info: fuksiseikkailu (at) hyy.fi